Slachtoffer van digitale dementie

Slachtoffer van digitale dementie

Het is gebeurd voor je het weet: digitale dementie. Oude gegevensdragers passen niet meer in moderne hardware. De gevolgen zijn groot.

Lees meer...

De mens is de zwakste schakel in informatiebeveiliging

De mens is de zwakste schakel in informatiebeveiliging

Het opslaan van wachtwoorden door de browser is niet verstandig. Dat bleek toen mijn pc het begaf en veel toepassingen voor mij gesloten bleven.

Lees meer...

Logo van zorgverzekeraar IZA

Multichannel misery

Veel organisaties hebben de mond vol van multichannel communicatie. Steeds vaker worden papieren afschriften, nota's en jaaroverzichten in een mooie portal digitaal gepresenteerd. Alles om de klant te behagen. Maar wie denkt dat de digitale transformatie zich zonder slag of stoot voltrekt, komt bedrogen uit.

Lees meer...

Dansende tiener met koptelefoon

Het leven met een tiener (2)

Het tienerbrein is er op uit om zelf dingen te ontdekken en keuzes te maken. Daar leert de tiener van. Doen wat er gezegd wordt, blijkt dus erg lastig voor een tiener.

Lees meer...

Uitsnede van de cover van Het Tienerbrein

Het leven met een beginnende puber (1)

Het begon nu ongeveer een half jaar geleden. Onze dochter van toen nog 10 jaar wist alles beter en dat liet ze ook duidelijk merken. Wij ouders konden maar weinig goed doen; alles wat we deden maakte haar leven tot een hel.

Lees meer...

Bezorger van PostNL in actie, bron: PostNL

Google verovert je huis

We krijgen minder brievenbussen en we hoeven niet meer met elkaar te praten. Wat leven we toch in een mooie tijd...

Lees meer...

Zoektechnologie maakt zichzelf overbodig

Waarom zoektechnologie zo slim wordt

Als je eens goed naar zoektechnologie kijkt, kun je een merkwaardige conclusie trekken. Zoektechnologie wordt zo geavanceerd dat het zichzelf overbodig maakt. Of een andere naam moet aannemen.

Lees meer...

Miljoenenbusiness met houtje-touwtje communicatie  

De slotdagen van de transferperiode in het Europese voetbal waren hectischer dan ooit. De opvallendste transfer, die van doelman De Gea van Manchester United naar Real Madrid ging uiteindelijk niet door. Enkele documenten waren te laat doorgefaxt. Een verhaal in de categorie: kan toch niet waar zijn.

Lees meer...

Blij!

De Tour de France startte op zaterdag 4 juli in Utrecht; dat kan niemand zijn ontgaan. Al was het alleen maar vanwege de hitte die ons land toen teisterde. Record of geen record, thermometers sloegen overal in het rood. Nog jarenlang zullen we horen dat het op 4 juli 2015 zo warm was. Dat komt omdat we alles willen weten en dus alles meten. Of het nu van een fiets is of van een koe...

Lees meer...

Versiebeheer kan verdraaid veel waard zijn

Of het nu gaat om de laatste (digitale) routekaart naar een vakantiebestemming of om het laatste jaarverslag van een multinational, je wilt er zeker van zijn de juiste en vooral laatste versie te hebben. Maar ben je daar altijd zeker van?

Lees meer...

Contact